Tuinonderhoud

Woont u in Bathmen of omgeving en bent u op zoek naar een kundige tuinman? Dan bent u bij Lueks Groen aan het juiste adres. Erwin Lueks verzorgt het onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen in Bathmen en de omliggende plaatsen zoals Deventer, Diepenveen, Holten, Gorssel en Laren. Erwin verzorgt borders, gazons, hagen en hij doet alle soorten snoeiwerk.

Lei-Linde-en-Lei-Carpinus-actie-Lei-Carpinus-5-etages-in-blad-Lueks-Groen

Borders

De borders in een tuin zijn, de naam zegt het al, de randen. Meestal gaat het om de stukken grond langs het pad of gazon. Deze stukken tuin lenen zich uitstekend voor het planten van kleurrijke en kruidachtige planten. Dit kunnen winterharde planten zijn, maar het kan ook om eenjarig groen gaan. Bij de aanleg van een border moet er dus besloten worden welke planten erin komen. Hierbij is het slim om rekening te houden met de winter. Er zijn planten die in de winter kleurige bessen dragen, of groen blijven, waardoor uw tuin er, ook als bijna alles kaal is, nog mooi uit ziet. Tuinonderhoud van borders bestaat uit het verwijderen van onkruid, terugknippen van de plant, wegknippen van uitgebloeide bloemen.

A dog is running across a grassy outdoor area, surrounded by plants and leaves.

Gazon

Een mooi, gris groen gazon is een lust voor het oog. Maar dit kost wel het nodige tuinonderhoud. Het gras moet regelmatig gemaaid worden, en daarnaast moet er onder andere geverticuteerd en bemest worden. Elk seizoen stelt weer andere eisen aan gazon onderhoud. In het voorjaar wordt het gras geverticuteerd, bemest en de kanten mooi bijgeknipt. Ook eventuele kale plekken worden bijgezaaid. Als het hoog zomer is (augustus) zaait hij wederom kale plekken bij. In de nazomer wordt uw gazon winterklaar gemaakt door nog een keer bemesten en laatste maal te maaien. Tijdens de wintermaanden wordt er kalk gestrooid om mosvorming tegen te gaan. Eventueel blad wordt weg geharkt, zodat het gras genoeg lucht kan krijgen.

A tall tree stands in the middle of a lush green grassy area dotted with colorful plants.

Hagen

Hagen geven privacy en bescherming tegen wind en ook in enige mate tegen geluid. U kunt kiezen uit strakke, ondoorzichtige hagen, of juist wat lossere hagen die nog wel wat licht doorlaten. Daarnaast zijn er uiteraard nog meer opties; zoals een uniforme haag (1 plantensoort), gemengde haag, een bloeiende haag of een dubbele haag etc. Voordat u een haag laat planten, is het dus belangrijk om te besluite wat u wil. De grond moet voorbereid worden voor de aanplant, de jonge planten moeten in hun ontwikkeling gesteund worden en de haag moet uiteraard regelmatig op de juiste tijd en manier gesnoeid worden.

A vibrant violet flower blooms in a lush garden surrounded by a field of green leaves in the spring.

Snoeiwerk

Elke plant en boom moet op de juiste manier en juiste tijd gesnoeid worden om deze zo mooi mogelijk te houden. Neem bijvoorbeeld een bessenstruik die u heeft geplant omdat hij in het najaar en winter mooie rode bessen draagt. Snoeit u deze vlak na de bloei, dan krijgt u geen bessen! Heesters die in de winter knoppen aan de takken krijgen, bloeien voor de zomer. Deze worden na de bloei gesnoeid. Zo heeft elke struik, heester of boom een bepaalde periode waarop deze het beste gesnoeid kan worden.

Lueks Groen onderhoud tuin, graf en groenwerken.

Heeft u wensen of ideeën voor uw tuin, graf of groenvoorziening? Bespreek ze met Erwin en neem NU contact op!